Save the Date: 30 oktober LAN congres Longaanval

  • 30 oktober 2020
  • Longverpleegkundigen

Save the date: Symposium 25% minder opnamedagen voor patiënten met COPD, vrijdag 30 oktober 2020

Jaarlijks zijn er meer dan 36.000 ziekenhuisopnames voor een COPD longaanval. Ongeveer de helft van deze opnames betreft een heropname. In totaal gaat het om circa 265.000 opnamedagen. Door een systematische aanpak, waarbij aandacht is voor de patiënt, transmurale samenwerking en geprotocolleerd werken, is het reduceren van opnamedagen haalbaar. Dit met gelijke kwaliteit van leven, meer patiënttevredenheid en meer werkplezier. Deze aanpak is vastgelegd in de kwaliteitsstandaard COPD-longaanval met ziekenhuisopname en zal de komende jaren steeds meer als reguliere zorg worden beschouwd.

 

Op vrijdag 30 oktober is er in Utrecht het symposium ‘25% minder ziekenhuisopnamedagen voor patiënten met COPD. Van weten dat het kan, naar zorgen dat het lukt.’ Zorgverleners uit eerste en tweede lijn, Longfonds, beleidsmakers en zorgverzekeraars komen samen om de nieuwste kennis en ervaringen -gericht op het verminderen van ziekenhuisopnamen voor COPD longaanvallen- uit te wisselen.

 

Naast plenaire presentaties zijn er workshops die ingaan op zorginhoudelijke verbeterslagen en organisatorische vraagstukken. Deelnemers krijgen inzicht, handreikingen en hulpmiddelen om actief aan de slag te gaan met eigen (regionale) plannen omtrent het reduceren van opnamedagen.

 

In de bijlage hieronder vindt u alvast meer informatie. Het programma en sprekers zal zo spoedig mogelijk volgen. Voor meer informatie en aanmelden, zie www.lancongreslongaanval.nl

 

Noteer 30 oktober alvast in uw agenda, want u bent van harte uitgenodigd!

 

Met vriendelijke groet,

Long Alliantie Nederland

Savethedate LAN Congres Longaanval 30 Oktober 2020

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.