Website ‘Een prikje voor Mees’ voor kinderen van 2 tot 8 jaar

  • 13 maart 2017
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Bloedafname is voor veel kinderen een spannende gebeurtenis. Informatie vooraf kan een deel van de spanning wegnemen. Daarom heeft Maasziekenhuis Pantein de website www.prikjevoormees.nl gelanceerd. Deze website laat met plaatjes en een filmpje stap voor stap zien hoe bij kinderen bloed wordt afgenomen. De website is tot stand gekomen dankzij de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis.

Het verhaal van Mees
Op de website wordt het verhaal verteld van Mees die samen met zijn moeder naar het ziekenhuis gaat om daar bloed te laten prikken. Eerst is Mees thuis nog fijn aan het spelen; daarna mag hij bij de balie van het ziekenhuis zelf zijn formulier afgeven. Nadat hij even heeft gespeeld in de wachtkamer krijgt hij het prikje. Aan het eind komt Mees, trots op zijn pleister, weer vrolijk thuis. Het filmpje op de website gaat over het bezoek aan de poli bloedafname in Maasziekenhuis Pantein. Het verhaal van Mees sluit aan op de belevingswereld van kinderen van 2 tot 8 jaar.

Minder angst door informatie vooraf
De website www.prikjevoormees.nl is gebaseerd op het prentenboek ‘Een prikje voor Mees’. Dat enkele jaren geleden ontworpen is door analisten van het laboratorium van Maasziekenhuis Pantein. Medewerkers van het laboratorium hebben dagelijks te maken met kinderen die bang zijn voor een bloedafname. Het boek is ontworpen om kinderen vooraf beter te informeren zodat ze minder angstig zijn. De website is vormgegeven in dezelfde stijl als het boek en is ook goed te bekijken op telefoons en tablet.

Bron: Maasziekenhuis Pantein

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!