Veertig procent ziekenhuizen heeft roken uitgebannen

  • 15 januari 2020
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Vier van de tien ziekenhuizen in Nederland zijn inmiddels rookvrij. Dit is een verviervoudiging in vergelijking met 2018 toen het percentage 9,5 procent was. Dit blijkt uit een voortgangsmeting gedaan onder de leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

De NVZ-leden, ruim zestig algemene ziekenhuizen en bijna veertig gespecialiseerde aanbieders, hebben zich in 2018 gecommitteerd aan het Nationaal Preventieakkoord. Dit betekent dat in 2025 alle ziekenhuizen in Nederland rookvrij zijn. Het faciliteren van roken door rookplekken aan te bieden op het ziekenhuisterrein, vinden ziekenhuizen niet passen bij hun taak als zorgaanbieder. Niet alleen zorgen ziekenhuizen voor een rookvrije omgeving voor patiënten en medewerkers, ook besteden ze aandacht aan ondersteuning van patiënten met een tabaksverslaving.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!