Vaccin Moderna na 2 prikken 'uiterst effectief' bij tieners

  • 25 mei 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna is twee weken na de tweede prik '100 procent effectief' bij tieners, meldt het bedrijf. Bij het onderzoek naar de effectiviteit bij 12- tot 17-jarigen in de Verenigde Staten kreeg geen van de deelnemers nog het coronavirus na de tweede prik. Na de eerste prik was de effectiviteit 93 procent.

Moderna

Moderna deed onderzoek bij 3732 mensen tussen de 12 en 17 jaar oud. Twee derde kreeg een echt vaccin en de rest een placebo. Vier mensen binnen de placebogroep werden besmet na de tweede prik. Het middel helpt tegen ziekteverschijnselen, maar helpt ook een besmetting voorkomen, zegt de Franse directeur St├ęphane Bancel. De farmaceut zegt dat er geen ernstige bijwerkingen zijn vastgesteld. Een aantal mensen kreeg hoofdpijn of werd moe na de tweede prik. Bron: ANP

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!