Team-Kim lanceert video's voor kinderen en jongeren in nood

  • 24 april 2020
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Team-Kim heeft twee video's gemaakt met tips voor kinderen die door de coronacrisis in nood komen. De tips in de filmpjes worden gegeven door ervaringsdeskundigen van Team-Kim. Dit zijn jongeren die zelf te maken hebben gehad met een vorm van kindermishandeling.

Kim

Kwetsbare kinderen

Team-Kim wil kinderen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem steken. Kinderen en jongeren kunnen door de coronacrisis minder of niet naar school. Dit noodgedwongen sociale isolement maakt kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen minder zichtbaar. Hierdoor lopen zij meer gevaar en is het risico dat het misgaat een stuk groter. De video maakt duidelijk waar kinderen met hun problemen terechtkunnen. Naast de video voor kinderen is er ook een video gemaakt met concrete tips voor professionals en andere betrokkenen.

Ervaringsdeskundige jongeren

Team-Kim bestaat uit een groep ervaringsdeskundige jongeren die voorlichting geven over kindermishandeling door hun eigen verhaal met kinderen, jongeren en professionals te delen. De voorlichting wordt onder andere gegeven op scholen, aan aandachtfunctionarissen en zorgprofessionals.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!