Rol jonge mannen bij onbedoelde zwangerschappen

  • 23 mei 2022
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

De Erasmus Universiteit School of Health Policy and Management doet onderzoek naar de rol van jonge mannen bij onbedoelde zwangerschappen. Voor het tweede onderdeel van ons onderzoeksproject (gefinancierd door ZonMw) voeren wij een survey uit onder zorgverleners die contact hebben (gehad) met jonge mannen (16-25 jaar) die onbedoeld vader werden. Het doel van het onderzoek is de zorg aan jonge vaders verbeteren. De survey invullen duurt ongeveer een kwartier, en zorgverleners ontvangen een Bol.com cadeaubon van 10 euro voor de moeite. Klik hier voor de survey. 

Poster Survey Fin

Het onderzoeksproject ‘Het versterken van de rol van jonge vaders bij onbedoeld vaderschap’ dat wordt uitgevoerd door onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het onderzoek heeft als doel meer te weten te komen over hoe zorgverleners denken over jong vaderschap en hoe zij jonge vaders (16 tot 25 jaar) die onbedoeld vader werden ondersteunen. De inzichten vanuit het onderzoek zullen worden gebruikt om aanbevelingen te doen richting betrokken zorgorganisaties. Daarnaast worden de inzichten gepubliceerd in zowel een wetenschappelijk artikel als een artikel voor een professioneel platform.
  
Wie zoeken we? We zijn op zoek naar zorgverleners die contact hebben (gehad) met (aanstaande) jonge vaders.
 
Wat vragen wij u te doen? Als u meedoet aan het onderzoek vult u een korte vragenlijst in. Uw deelname aan dit onderzoek is vrijwillig en u kunt op ieder moment – zonder opgaaf van redenen – stoppen. Het invullen duurt maximaal 15 minuten. Klik hier. 
 
Wat krijgt u ervoor? Als u de vragenlijst invult, ontvang u een cadeaubon van 10 euro. We hebben uw naam en e-mailadres nodig om u de cadeaubon te kunnen toe sturen. Hiervoor wordt u aan het einde van de vragenlijst doorgestuurd naar een apart formulier, zodat uw persoonlijke gegevens niet te herleiden zijn naar uw antwoorden.
 
Hoe worden uw antwoorden gebruikt? Uw deelname zal vertrouwelijk worden behandeld. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden. Alle publicaties gebaseerd op dit onderzoek zullen niet te herleiden zijn tot individuele deelnemers.
 
Als u vragen heeft over dit onderzoek kunt u contact opnemen met de hoofdonderzoeker Justine van de Beek (vandebeek@eshpm.eur.nl).  Drs. Justine van de Beek, Zorgmanagement masterstudent Marlot Haan, Dr. Violet Petit-Steeghs,  Dr. Femke Hilverda en Prof. Anna Nieboer.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!