Onderzoek naar angst, stress en trauma’s bij kinderoperatie

  • 29 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Voor een onderzoek naar angst, stress en trauma’s bij kinderoperaties, zijn studenten  biomedische wetenschappen en geneeskunde op zoek naar kinderverpleegkundigen, kinderartsen, anesthesiologen, pedagogisch medewerkers, kinderpsychologen en ouders/verzorgers die hun ervaringen of bevindingen hierover zouden willen delen.

Operatie

Wij, Laurens Toet, Isabel Straatsma, Ellen de Boer en Angela van Zuuk, zijn vier eerstejaars biomedische wetenschappen en geneeskundestudenten. Wij zijn bezig met het innovatieproject  van onze opleiding. We zijn hiervoor bezig met het bedenken van een innovatieve oplossing of verbetering voor een bestaand probleem in de gezondheidszorg.

Enquête

Met ons innovatieproject willen wij angst en stress bij kinderen voor operaties proberen te voorkomen. Graag zouden we met behulp van een enquête wat meer te weten komen over uw inzichten. 

Uiteindelijk hopen we ook dat er een aantal personen bereid zijn om kort met ons in gesprek te gaan, zodat wij mondeling teruggekoppeld kunnen krijgen hoe er over het betreffende zorgprobleem aan wordt gekeken en wat er vervolgens voor nodig is om u geïnteresseerd te maken in de oplossing / innovatie.

Met behulp van de ingevulde enquêtes gaan wij aan de slag met een concreet advies/plan (en mogelijk een prototype). De bevindingen uit de gesprekken zullen we meenemen in onze uitwerking en verslaglegging. Nadat wij een oplossing hebben ontwikkeld hopen wij dit met jullie te kunnen delen en eventuele tips en adviezen te ontvangen om het idee nog beter uit te werken.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!