Onderzoek langetermijneffecten corona op jonge kinderen

  • 8 december 2020
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Kinderlongartsen van het Maastricht UMC, Erasmus MC en Emma Kinderziekenhuis (Amsterdam UMC) gaan onderzoeken wat het langetermijneffect van corona is op kinderen. Veel ouders vragen zich namelijk af wat de gevolgen zijn voor hun kind na een besmetting. Artsen hebben daar geen goed antwoord op. Wetenschappelijk onderbouwde informatie moet daar duidelijkheid in brengen. 

Light And Airy Nursery Design With Vintage Details 9

De komende tijd worden 120 kinderen (vooral tussen de 0 en 2 jaar) onderzocht die besmet zijn geweest met corona en daardoor in het ziekenhuis kwamen te liggen.  De meeste kinderen die door corona óf een verkoudheidsvirus in het ziekenhuis belanden, zijn benauwd en hebben ademhalingsondersteuning nodig. Ze belanden zelden op de intensive care door corona.

Door corona in ziekenhuis

Ouders van besmette kinderen vullen een vragenlijst in, kinderen moeten een conditielongtest ondergaan en kinderen van 6 jaar en ouder wordt een inspanningstest gevraagd. In sommige gevallen zal een ct-scan nodig zijn. Voorlopig gaat het alleen om kinderen die corona in het ziekenhuis lagen, maar de artsen willen op termijn ook kinderen onderzoeken die thuis konden uitzieken.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!