Nieuwe multidisciplinaire e-learning borstvoeding

  • 11 juli 2017
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Zorgprofessionals kunnen vanaf 10 juli aan de slag met de nieuwe multidisciplinaire e-learning Borstvoeding om hun kennis over borstvoeding bij te spijkeren.

Gratis

Een speciale werkgroep van het Platform Borstvoeding heeft de e-learning ontwikkeld, met financiering van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De online cursus is gratis beschikbaar via de digitale leeromgeving van het Voedingscentrum.

Goede begeleiding rondom borstvoeding noodzakelijk 

80% van de vrouwen in Nederland die bevallen zijn begint met borstvoeding geven, maar dit percentage loopt in de eerste weken snel terug. Vrouwen stoppen vaak niet omdat ze dat willen, maar vanwege uiteenlopende redenen zoals onvoldoende melk en pijn tijdens het voeden. Goede begeleiding en afstemming in de zorgketen is cruciaal om onnodig vroeg stoppen met borstvoeding te voorkomen. Dat vraagt om relevante en up-to-date kennis en vaardigheden van de betrokken professionals. De e-learning borstvoeding ondersteunt hierbij.


Kennis is cruciaal

De cursus toetst de aanwezige kennis en vaardigheden over het volledige proces van voorbereiden, starten en continueren van borstvoeding. Ook brengt het kennis en vaardigheden op peil.

De zorgprofessional doorloopt vier onderdelen:

  • pre-toets
  • module met basiskennis
  • module verdiepingen
  • eindtoets.  

Voorbeelden van onderwerpen die terugkomen zijn zuigontwikkeling, voeden op verzoek, gezondheidseffecten van borstvoeding en praktische problemen die veel voorkomen in de praktijk. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!