Metabole ziekten in top 3 doodsoorzaken onder kinderen

  • 12 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Metabole ziekten eindigden in 2020 opnieuw in de top 3 doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Reden voor Metakids om de alarmklok rondom metabole ziekten te luiden en zo meer aandacht te vragen voor noodzakelijk onderzoek.

Directeur Pieter Brinkhorst van Metakids vindt dat deze slopende ziekten jaarlijks te veel kinderen treft. ‘Artsen zijn al blij als ze een kind kunnen behandelen. Genezing? Dat is nog heel ver weg. Het is tijd dat iedereen weet dat deze ziekten bestaan en dat we met meer onderzoek het ondraaglijke leed van kindersterfte kunnen voorkomen.’

Meer dan 20.000 ouders hebben te maken met het slopende effect van een metabole ziekte op hun kindVeel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens. In andere gevallen uit de ziekte zich vaak op latere leeftijd (4-10 jaar). De schade is dan meestal al te groot, met jong overlijden tot gevolg.

De campagne, gemaakt door Greymen Group, gaat deze week van start en zal te zien zijn in outdoor media (digitale outdoor, abri’s, billboards), TV en via socials.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!