Met PlaygroundVR kan kind in ziekenhuis tóch de speeltuin in

  • 21 mei 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Kinderen die door ziekte veel in bed moeten liggen of in isolatie verpleegd worden, kunnen niet met andere kinderen buitenspelen. Het initiatief PlaygroundVR maakt het voor deze kinderen mogelijk om toch samen met anderen te spelen, al dan niet in een virtuele omgeving. Acht ziekenhuizen maken al gebruik van PlaygroundVR.

Jasoncompressed E1591180950116 300X300

aygroundVR laat een virtuele speeltuin zien voor kinderen die in het ziekenhuis liggen en hun familieleden. De headsets maken het voor deze kinderen mogelijk om zich binnen in het ziekenhuis tóch in een sociale buitenwereld te begeven. Ze kunnen hun eigen figuur kiezen, naar elkaar zwaaien en een gesprek met elkaar aangaan. Vrienden, familieleden en medewerkers kunnen ook meedoen.

Acht ziekenhuizen

Inmiddels is PlaygroundVR beschikbaar in zeven ziekenhuizen: UMC Utrecht, Ziekenhuis St. Jansdal, Ziekenhuisgroep Twente (ZGT), Catharina Ziekenhuis, Diakonessenhuis, Nij Smellinghe, Fransicus ziekenhuis en Maasstad Ziekenhuis

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!