JGZ-richtlijn Gezonde slaap en slaapproblemen

  • 12 maart 2017

De nieuw ontwikkelde JGZ-richtlijn ‘Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen’ biedt professionals handvatten om gezond slaapgedrag bij kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen. Daarnaast geeft de richtlijn sturing bij het voorkomen en verminderen van slaapproblematiek bij kinderen.

Brede expertise
Bij het ontwikkelen van deze richtlijn is de expertise van diverse sectoren meegenomen. Dit resulteerde in een stevige bijdrage van uitvoerende JGZ-professionals, wetenschappers en inhoudelijke experts uit de kindergeneeskunde, slaapgeneeskunde, orthopedagogiek, kinder- en jeugdpsychiatrie, ontwikkelingspathologie en expertise slaapproblemen verstandelijk gehandicapten. Daarnaast is de richtlijn geoptimaliseerd met behulp van feedback van JGZ-professionals tijdens de praktijktest en input uit de landelijke commentaarronde, bijvoorbeeld met een toevoeging van de bijlage ‘Sensitief opvoeden en een kind dat niet slaapt’.

Downloaden
De richtlijn is te vinden op de JGZ-richtlijnenwebsite van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Binnenkort verschijnen ook diverse producten die de implementatie en borging van de richtlijn kunnen bevorderen.

Partners
Deze JGZ-richtlijn is ontwikkeld door TNO en gefinancierd met subsidie van ZonMw. De JGZ-richtlijn is inhoudelijk geautoriseerd door de AJN, V&VN vakgroep Jeugd en NVDA, en randvoorwaardelijk door ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland.

Bron: NCJ.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!