Halvering van het tekort aan mbo-zorgstages

  • 11 februari 2022
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

In 12 maanden tijd is het aantal zorgstages in de mbo weer toegenomen. Vorig jaar januari kwam de mbo-zorgsector 4.235 stages tekort. Afgelopen maand ging het nog om een tekort van 1.800 stages, blijkt uit de meeste recente cijfers van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

MG 0096Fff

Het tekort aan stages is ontstaan doordat er niet genoeg mensen zijn om leerlingen te begeleiden. Ook is er in zorgbedrijven niet genoeg tijd om ze op te leiden. Het goede nieuws voor de studenten is dat studievertraging niet meteen aan de orde is. Ze kunnen op een later moment in de opleiding alsnog stagelopen. Bepaalde vaardigheden kunnen worden opgedaan door vervangende praktijkopdrachten of simulaties. Bron: Skipr

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!