Gezocht leden voor de werkgroepen HIK

  • 28 januari 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Op 1 december 2020 is de  HIK (Handreiking Indicatieproces Kindzorg) gepubliceerd. V&VN Kinderverpleegkunde en Kinderverpleegkunde.nl zoeken leden voor twee werkgroepen:  uniforme overdracht en hulpbehoeftescan en Inventarisatievragenlijst & Zorgplan.  Meld je dan voor 15 februari 2021.

Shutterstock 1119418202

Zoals je weet is 1 december 2020 de HIK gepubliceerd, een document dat door kinderverpleegkundigen is geschreven en dat bij gaat dragen aan meer eenduidigheid binnen de zorg rondom het zieke kind in de eigen leefomgeving. In navolging van de HIK wordt een toolbox samengesteld hierin zitten de ondersteunende tools die je in kunt zetten die bijdragen aan de eenduidigheid rondom het inventariseren en indiceren van de zorg. Wij hebben hier als beide besturen van V&VN kinderverpleegkunde en Kinderverpleegkunde.nl en met de schrijfgroep van de HIK onze ideeën over, echter vinden wij het belangrijk om samen met onze collega’s hier invulling aan te gaan geven. 

Werkgroepen

Er is veel behoefte aan eenduidigheid rondom de overdracht en de hulpbehoeftescan, een vragenlijst die je gebruikt tijdens je inventarisatiegesprek en een eenduidig zorgplan. Ons plan is om hiervoor twee werkgroepen bestaande uit ca 6 personen per werkgroep te formeren. Deze werkgroepen gaan worden begeleidt door de leden van de schrijfgroep.

1.      Werkgroep uniforme overdracht en hulpbehoeftescan

2.      Werkgroep Inventarisatievragenlijst & Zorgplan

Wil jij je samen met ons gaan inzetten voor meer eenduidigheid in de kindzorg? Meld je dan voor 15 februari 2021 aan voor één van de werkgroepen via ons gezamenlijke e-mailadres: Kinderverpleegkundigen@gmail.com. 

Vriendelijke groet,

namens de V&VN Kinderverpleegkunde en Kinderverpleegkunde.nl

Evi, Gerda, Brenda en Manuela

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!