Europese Commissie keurt Pfizer-vaccin voor 12-jarigen goed

  • 1 juni 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech mag ook aan twaalfjarigen worden toegediend. De Europese Commissie volgt het positieve advies dat de Europese toezichthouder vrijdag al gaf. Het vaccin, dat door tegenslag bij concurrenten steeds belangrijker is geworden voor de Europese Unie, was al goedgekeurd voor mensen vanaf 16 jaar.

Vaccinatie Foto Ter Illustratie Foto ANP Robin Utrecht

Het is voor het eerst dat een coronavaccin voor deze leeftijdsgroep mag worden gebruikt. Jongeren worden doorgaans niet ernstig ziek van het coronavirus. Maar ze ontmoeten vaak veel mensen en kunnen het virus daardoor wel veel doorgeven. Deskundigen dringen daardoor inmiddels meer op het inenten van jongeren aan.

Kwetsbare kinderen

‘Lidstaten kunnen er nu voor kiezen om hun inentingscampagne uit te breiden naar jongeren’, twittert Eurocommissaris Stella Kyriakides (Gezondheid). Duitsland heeft al aangekondigd volgende week te willen beginnen met het prikken van kwetsbare kinderen van twaalf jaar en ouder. Of Nederland er nu ook mee aan de slag gaat, heeft het kabinet nog niet besloten. De Gezondheidsraad werkt aan een advies daarover.  Alleen jongeren van zestien en zeventien jaar die een verhoogd risico lopen om ernstig ziek te worden als ze het coronavirus oplopen komen vooralsnog in Nederland in aanmerking voor vaccinatie. Bron: ANP

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd