Enquête over overdracht ziekenhuis en thuiszorg bij sonde

  • 26 mei 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Eerstejaars geneeskunde en biomedische wetenschappen studenten aan de Radboud Universiteit Nijmegen willen de gebrekkige communicatie tussen ziekenhuisverpleegkundigen en de thuiszorg aanpakken. Zij hebben een protocol bedacht die de 'kloof' tussen het ziekenhuis en thuis voor kinderen met een sonde kan verbeteren. Zij willen graag weten wat verpleegkundigen hiervan vinden. Vul deze enquête in.

Beslisboom

Het probleem dat wij willen aanpakken is de gebrekkige communicatie tussen ziekenhuisverpleegkundigen en de thuiszorg. Wij merkten dat er weinig interactie is tussen het ziekenhuis en de thuiszorg. Hierdoor wordt de informatieoverdracht belemmerd wanneer de zorg voor een patiënt wordt overgedragen van de ene naar de andere zorgverlener. Doordat de informatieoverdracht niet goed is, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan als de patiënt weer thuis is.

Innovatie

Onze innovatie is een protocol die helpt bij deze overgang. Dit doen wij aan de hand van een beslisboom. We willen er vooral voor zorgen dat de thuiszorg op tijd bij dit proces betrokken wordt. Dit is nu niet het geval.

Aan het einde van de beslisboom is het de bedoeling dat er een (controlerend) gesprek wordt ingepland waarbij ziekenhuismedewerkers, thuiszorg en ouder en kind betrokken zijn. Tevens zijn er voor de ouders verschillende kaarten met vragen erop. Deze vragen zijn bedoeld voor tijdens dit gesprek, zodat alle belangrijke informatie aan kan komen en dus de informatieoverdracht verbeterd. Wij zouden het heel fijn vinden als u deze enquête in zou willen vullen. Het invullen van de enquête duurt slechts enkele minuten.

Alvast heel erg bedankt voor uw moeite! Met vriendelijke groet, Nora, Thijs, Fleur en Sophie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!