Corry van den Hoed-Heerschop krijgt koninklijke onderscheiding

  • 27 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

Corry van den Hoed-Heerschop is onderscheiden met de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Corry, van harte gefeliciteerd!

Onc Rd Heer Vz 4

Als nurse practitioner en wetenschappelijk onderzoeker kinderoncologie was Corry  van den Hoed-Heerschop van 2002 tot 2010 verbonden aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. In 1998 is zij gestart in het kinderziekenhuis en is aansluitend de masteropleiding gaan volgen tot verpleegkundig onderzoeker om het verpleegkundig onderzoek in de praktijk verder te kunnen ontwikkelen.

V&VN 

Gezien haar grote netwerk en ervaring heeft zij deze activiteiten niet alleen opgepakt en uitgedragen binnen het Erasmus MC, maar ook nationaal en internationaal. Van 2010 tot 2020 was zij senior hogeschool docent en voorzitter Instituutsraad Instituut Verpleegkundige Studies aan de Hogeschool Utrecht. Als vrijwilliger was zij van 1994 tot 2001 redactielid van het tijdschrift Kinderverpleegkunde. Van 1994 tot 2001 en van 2006 tot 2008 was zij bestuurslid en van 2002-2007 afdelingsvoorzitter van V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland).

Fractie Internationale Betrekkingen

Voor V&VN werd ze lid van de fractie Internationale Betrekkingen, contactpersoon International Association Paediatric Nursing (IAPN) en vicevoorzitter Paediatric Nursing Association Europe (PNAE). Als voorzitter en bestuurslid heeft zij haar sporen zeker verdiend. Voor de International Society of Paediatric Oncology (SIOP) was ze van 2001 tot 2018 actief, o.a. als Nurse Representative Scientific Committee.

Zij toonde zich altijd bijzonder betrokken en zette zich op vrijwillig vlak zeer in voor met name de verpleegkundigen in de kinderoncologische zorg, naast haar werk als nurse practioner.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!