Brandbrief aan kabinet: stevige maatregelen nodig om zorg overeind te houden

  • 11 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

V&VN wil dat het kabinet stevig ingrijpt om de verdere verspreiding van covid-19 in te dammen. Ook moet het kabinet, gelet op de hoge uitval onder onze beroepsgroepen, niet blijven treuzelen met de boostervaccinatie en die deze maand al aanbieden aan zorgprofessionals. Dit schrijft Bianca Buurman, voorzitter van V&VN, in een brandbrief aan het kabinet.  

Anp 423737372

“Niemand zit te wachten op de terugkeer van strenge coronamaatregelen. Toch zijn stevige maatregelen noodzakelijk om de Nederlandse patiëntenzorg overeind te houden. Laat de aanpak van kleine stapjes los en doe nu in één keer wat nodig is.” V&VN nodigt minister de Jonge uit voor spoedoverleg over de zeer ernstige situatie die voor onze beroepsgroep is ontstaan. Lees hier verder. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!