Basiscursus astma voor AIOS kindergeneeskunde

  • 24 januari 2020
  • Nieuwsbericht
  • Kinderverpleegkunde

De  Stichting Epilepsie Onderwijs Nederland (SEPION) organiseert de basiscursus astma voor AIOS kindergeneeskunde. De Basiscursus Astma bestaat al sinds 2007 en heeft als doel basiskennis en actueel inzicht in de behandeling en zorg van astma te verschaffen.  De cursus is met name gericht op AIOS in het eerste of tweede jaar van hun opleiding.

De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling van de Basiscursus Astma ligt bij een werkgroep die is samengesteld vanuit de sectie kinderlongziekten van de NVK.  

Vanaf 2020 zijn er ook plaatsen beschikbaar voor (kinder/long)verpleegkundigen, waarvoor de cursus ook zeer geschikt is. Omdat de Basiscursus Astma deel uitmaakt van het keuzepakket van voor AIOS verplichte cursussen, zijn er geen onbeperkt aantal plaatsen voor verpleegkundigen. In totaal zijn er 36 plaatsen voor de eerstvolgende cursus op 12 juni in Hoevelaken nu 6 plaatsen gereserveerd voor verpleegkundigen. Afhankelijk van de animo, zullen we in de loop van het jaar het aantal vaststellen voor de cursus op 19 november in Putten.  Meer info kik hier.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd