Lid worden

Vind jij een goede positie van kinderverpleegkundigen van belang? Help ons dan onze doelen te realiseren. Want hoe meer leden, des te sterker is onze stem. Laat je door ons vertegenwoordigen op maatschappelijk en politiek niveau.

Kinderverpleegkunde jouw passie? Join the club!

Dankzij en met onze leden kunnen we de kennis en vaardigheden van onze beroepsgroep verder ontwikkelen. Daarnaast behartigen we het belang van de kinderverpleegkunde op maatschappelijk en politiek niveau. Vind jij een goede positie van kinderverpleegkundigen van belang? Help ons dan onze doelen te realiseren. Want hoe meer leden, des te sterker is onze stem. En die stem hebben we hard nodig. Zo ontwikkelen we het komend jaar het nieuwe expertiseprofiel voor de kinderverpleegkundige die onze positie in het veld bepaald. Verder vertegenwoordigen onze leden in kwaliteitsdiscussies, richtlijnontwikkeling en de financiering van de kinderverpleegkundige zorg. Ook organiseren wij jaarlijks een congres, de masterclasses, schrijven kinderverpleegkundige richtlijnen en brengen 3x per jaar het magazine Kinderverpleegkunde uit en 3x per jaar een nieuwsbrief. Nog geen lid? Lid worden voor nog geen 9 euro per maand

Om de krachten te bundelen, heeft de Vereniging van Kinderverpleegkundigen zich een aantal jaren geleden aangesloten bij V&VN. Daarom is het lidmaatschap opgebouwd uit twee onderdelen:

 • Je bent lid van V&VN voor maar 69 euro per jaar.
 • Je kunt lid worden van een of meerdere afdelingen, bijvoorbeeld V&VN Kinderverpleegkunde (€ 40,50 per jaar)
  Om lid te zijn, betaal je nog geen 0,83 per week.

Voordelen

Voor die 9 euro krijg je veel terug. De voordelen zijn:

 • Drie keer per jaar ontvang je gratis het magazine Kinderverpleegkunde met nieuws, achtergrondartikelen op het gebied van ziektebeelden, kinderverpleegkundige kennis en vaardigheden, internationale ontwikkelingen, wetenschap en nog veel meer.
 • Informatie voor leden op de website
 • Korting op de masterclasses
  Korting op e-learning, scholingen en congressen (zie academie.venvn.nl)
 • In de toekomst: korting op e-learning, speciaal voor kinderverpleegkundigen. Hiermee kun je punten voor je kwaliteitsregister behalen.
 • Gratis inschrijven in kwaliteitsregister V&V
 • Exclusieve toegang tot publicaties, voordeel acties (zoals 20 euro korting op nurse academy) en vakinformatie voor leden.

Gratis lidmaatschap?

Dat kan, wanneer je werkgever de lidmaatschappen voor beroepsverenigingen vergoedt via het meerkeuze arbeidsvoorwaardensysteem.

Ben je overtuigd?

Join the club!

Veelgestelde vragen over het lidmaatschap

Hoe geef ik een wijziging in mijn lidmaatschapgegevens door, zoals een adreswijziging?

Stuur een e-mail met de juiste gegevens en je lidmaatschapsnummer naar info@venvn.nl.

Kan ik een abonnement nemen op het magazine Kinderverpleegkunde zonder lid te worden van V&VN Kinderverpleegkunde?

Nee, je wordt lid van de V&VN Kinderverpleegkunde en krijgt dan het Magazine Kinderverpleegkunde en de digitale nieuwsbrieven van V&VN Kinderverpleegkunde, evenals korting op het congres en symposium.

Krijg ik korting op het lidmaatschap als student mbo-v of hbo-v?

Ja, ben je in opleiding tot verpleegkundige of verzorgende dan betaal je slechts 28,50 euro voor het lidmaatschap op V&VN.

Krijg ik korting als student kinderverpleegkunde?

Nee, je krijgt korting op het lidmaatschap in het jaar waarin je het diploma kinderverpleegkunde hebt behaald.

Krijg ik korting als ik lid ben van meerdere afdelingen van V&VN?

Ja, als je lid bent van meerdere afdelingen van V&VN ontvang je per 1 januari 2018 een korting van 25 procent per afdelingslidmaatschap. Ook bijzondere afdelingsleden ontvangen 25 procent korting. Hierdoor wordt het lidmaatschap van een afdeling nog aantrekkelijker! De korting geldt alleen bij betaling van meer dan 1 afdelings- of platformcontributie.

Ik wil actief meewerken binnen V&VN Kinderverpleegkunde. Hoe word ik actief lid?

Door je schriftelijk aan te melden bij een van de fracties of commissies of de secretaris van het bestuur, via bestuurkinderverpleegkunde@venvn.nl.

Hoe komt een opleider aan een stapel aanmeldingskaarten en folders om uit te delen aan beginnend studenten?

Deze zijn schriftelijk op te vragen via de secretaris van V&VN Kinderverpleegkunde, p/a AVVV Postbus 8212, 3503 RE Utrecht.

Je lidmaatschap opzeggen

Dit kan door een brief te sturen aan onze afdeling ledenservice, per e-mail (info@venvn.nl) of per post (V&VN, Postbus 8212, 3503 GV Utrecht). Vermeld in deze briefaltijd je lidnummer en de reden van opzegging. Opzeggingen voor het nieuwe contributiejaar dienen vóór 1 december van het lopende jaar ontvangen te zijn door de afdeling ledenservice.