Masterclass KOPP - kinderen

  • 8 maart 2022
  • Congres/Symposium
  • Kinderverpleegkunde

Deze Masterclass is helaas uitverkocht, maar in juni organiseren wij een nieuwe editie! Klik op deze link om op de aankondiging van de nieuwe editie te komen en uw gegevens in te vullen. Dan brengen wij u op de hoogte als inschrijven voor juni mogelijk is.

In Nederland zijn er 577.000 kinderen met ouders met een psychische stoornis of verslavingsproblematiek. Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) of Kinderen van Ouders met een Verslaving (KOV) hebben een verhoogde kans om zelf ook een psychische stoornis of verslavingsproblematiek te ontwikkelen.

In uw praktijk behandelt u regelmatig patiënten voor hun problemen, maar naast patiënt zijn zij ook ouder en hebben een gezin. Hoe kunt u als behandelaar van deze ouder ook het kind en het gezin ondersteunen en handvatten bieden? Hoe gaat u het gesprek aan met uw patiënt over het kind? En wat kunt u als zorgprofessional betekenen voor deze kinderen? Klik hier voor meer informatie. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd

Headers EBP 700X350 Zonder Logo
Masterclass EBP

Wist je dat 30 tot 40 procent van de patiënten niet de zorg ontvangt die in overeenstemming is met de wetenschap? Het beoordelen van onderzoeken en interpreteren van resultaten is best ingewikkeld. En de vertaalslag naar de werkvloer is misschien wel nog ingewikkelder. Volg daarom de Masterclass EBP en word beter in het beoordelen van evidence om de juiste beslissingen te nemen. Van elke moderne verpleegkundige wordt verwacht in staat te zijn om kritisch de ontwikkelingen in het vakgebied te volgen aan de hand van wetenschappelijke vakliteratuur, en daarmee continu de kwaliteit van zorg te verbeteren. Want doordat je – naast klinische expertise – ook onderzoeksresultaten mee neemt in een besluitvorming, kom je er wellicht achter dat een bepaalde verpleegkundige interventie anders moet. Maar hoe pak je dit aan in de dagelijkse praktijk? Tijdens de Masterclass EBP, ontwikkeld in samenwerking met Omni Cura Academy, leer je hoe jij het Evidence-Based Practice in praktijk brengt, zodat je de kwaliteit van zorg voor jouw patiënt naar een hoger niveau kunt tillen. Tijdens deze masterclass is er aandacht voor de Trias Academica rondom EBP: onderwijs, onderzoek en zorgverlening, in de praktijk moeten we namelijk samen de schouders zetten onder echt betere patiëntenzorg. De masterclass neemt je mee in EBP en: • onderwijs; praktische lessen vanuit het onderwijs. • onderzoek; hoe weet je nou welk onderzoek je wel of juist niet kunt gebruiken? • leiderschap; neem het heft in eigen handen door middel van EBP • in de praktijk; hoe maak je de vertaalslag naar de praktijk?