HERHALING - Vroegsignalering bij baby’s

  • 1 juni 2022
  • Congres/Symposium
  • Kinderverpleegkunde

Handige links

Het online congres Vroegsignalering bij baby’s vond in november plaats en was een groot succes: alle sprekers ontvingen een hoge waardering van de deelnemers. Voor ons reden om het congres te herhalen. Alle presentaties zijn vanaf 1 juni t/m 30 juni 2022 opnieuw te volgen. 
 

De eerste 1000 dagen van een mensenleven vormen het fundament voor de verdere ontwikkeling. Baby’s ontwikkelen zich immers razendsnel, juist in de periode dat ouders nog moeten wennen aan hun nieuwe rol als opvoeder en verzorger. Maar ook de kennis rond dit thema groeit: ieder jaar zijn er op basis van onderzoek nieuwe inzichten en interventies.

De initiatiefnemers, Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo, grepen Wereldprematurendag aan om tijdens dit congres extra aandacht te besteden aan de gevolgen van vroeggeboortes. Zo’n geboorte is vaak onverwacht en daarna volgt er een lang traject van couveusezorg en andere medische begeleiding. Dit vraagt heel wat van jonge ouders. Zij komen in een heel andere wereld terecht. Een wereld van ziekenhuis, angst en stress, die vaak ook na het verlaten van het ziekenhuis nog niet voorbij is.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!