Congres - Multiprobleemgezinnen

  • 13 april 2022
  • Congres/Symposium
  • Kinderverpleegkunde

Het online-congres over het werken met multiprobleemgezinnen staat dit keer in het teken van veerkracht en eigen kracht. Complexe- en meervoudige gezinsproblematiek kan een enorme impact hebben op verschillende levensgebieden binnen gezinssystemen. Inmiddels is duidelijk dat er geen eenvoudige en duurzame oplossingen zijn voor de problemen waarmee ouders en kinderen binnen deze gezinnen te maken hebben. De opeenstapeling van problemen verhoogt het risico op mishandeling, verwaarlozing of misbruik van kinderen, hetgeen weer oorzaak kan zijn van het ontwikkelen van ernstige gedrags- en ontwikkelingsproblemen.

De kwaliteit van de hulpverlening is van essentieel belang in het werken met deze gezinnen. De aard en omvang van de problematiek vraagt om specifieke kennis en toepassing van interventieprogramma’s gebaseerd op (enige) evidentie betreffende hun werkzaamheid. Klik hier voor meer informatie. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!