Anorexia - Hoe verbeteren we de zorg voor anorexia patiënten?

  • 15 september 2021
  • Congres/Symposium
  • Kinderverpleegkunde

"De zorg voor anorexia patiënten moet beter" zegt minister Hugo de Jonge. Maar hoe dan? Wat maakt deze ziekte zo complex en ongrijpbaar? Welke behandelmethoden en interventies blijken effectief? En hoe kunt u de juiste zorg bieden en uw cliënt hier het beste bij betrekken? Tijdens dit congres wordt u op de hoogte gebracht van actuele ontwikkelingen, krijgt u antwoord op prangende vragen en krijgt u inzicht in de benodigde aanpassingen van de anorexiazorg. Klik hier voor meer informatie. 

Accreditatie V&VN: 5 punten

Locatie: Amersfoort of online

Congresses 3328 Attachment1 Anorexiaafbeelding

Onder leiding van dagvoorzitter Greta Noordenbos, universitair docent en senior onderzoeker Klinische en Gezondheidspsychologie, komen de volgende thema's aan bod:

·         anorexia en autisme

·         groepsdynamiek in de klinische setting

·         anorexia en (dwang)voeding

·         psychosociale begeleiding

·         psychomotorische therapie bij anorexia

Leer meer van experts uit verschillende vakgebieden over de complexiteit van anorexia. In de middag zijn er verschillende verdiepingssessies en heeft u alle ruimte om uw ervaringen en uitdagingen te delen.  

Op de programmapagina kunt u het volledige programma bekijken.

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen. Meer informatie over de prijzen vindt u bij het tabblad “Kosten en korting”. U kunt uw keuze aangeven bij uw inschrijving. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!