Witboek verpleging verzorging 2022

  • 26 januari 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Aart Eliens werkt met V&VN aan een Witboek om informatie te verspreiden waaruit blijkt hoe trots helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten op hun vak zijn en waarom ze hun vak met veel plezier uitoefenen. We weten heel goed dat er veel dingen nog beter kunnen en moeten in de verpleging en de verzorging. Echter, met dit Witboek willen we werken aan een betere beeldvorming over verplegen en verzorgen en aan een positief beroepsbeeld. Het gaat tegenwicht geven aan de media waarin vooral geschreven wordt over wat er niet goed gaat in de verpleging en verzorging. Hierdoor krijgen de zorgberoepen (helpende, verzorgende, verpleegkundige en verpleegkundig specialist) een negatief imago.

Het wordt een mooi vormgegeven digitale uitgave die in mei aanstaande op grote schaal wordt verspreid. Er worden geen namen van instellingen of personen genoemd in het Witboek. De vraag aan jou is kernachtig antwoord te geven op een paar vragen. Laten we ervoor zorgen dat er ook jeugdverpleegkundigen in het witboek komen. De vragen kan je hier beantwoorden. 

Kijk hier voor meer informatie. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)