Wetenschappelijk Onderbouwde Wiegendood Preventie

  • 25 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
TJGZ

Deze maand in TJGZ: Preventie is effectief, waardoor wiegendood afgenomen is. Echter, doordat het nu minder voorkomt, verslapt de aandacht, met als gevolg weer een toename van incidentiecijfers.

Risicofactoren blijven nog altijd: slapen in buikligging, onveilige bedden en/of beddengoed en bij ouders in bed slapen. Beschermende factoren zijn het gebruik van een slaapzak, het geven van een fopspeen, het delen van de kamer met ouder(s) en borstvoeding. Beelden op sociale media tonen vaak inconsistenties met deze richtlijnen.

De voornaamste implicatie van dit proefschrift Floortje Kanits van de Wageningen University & Research is het vernieuwen van de aandacht en het bewustzijn over preventie van wiegendood.

Lees hier het artikel in het Tijdschrift JGZ

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)