Wetenschappelijk artikel over de identiteit en positie van de jeugdverpleegkundige

  • 23 oktober 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Willy Brink En Eveliene Dere

Willy Brink en Eveliene Dera, twee onderzoekers met een jeugdverpleegkundige achtergrond, analyseerden de interviews uit het boek: 'Gezond Groot Groeien; bevlogen verhalen van jeugdverpleegkundigen, toen, nu, straks' van Jacqueline de Vries, Margot Kobussen en Willy Brink uit 2019. Hieruit kwamen 4 kernthema's naar voren: laagdrempelig contact, positief imago en betere zichtbaarheid, competente gezondheidsbevorderaar en professionele beroepsruimte. Daarnaast analyseerden Willy en Eveliene de in het boek beschreven maatschappelijke ontwikkelingen die invloed hebben op de doorontwikkeling van het vak en verbonden de genoemde kernthema's met de CanMeds rollen.

Het artikel met als titel “De identiteit en positie van de jeugdverpleegkundige” is gepubliceerd in Verpleegkunde, het Nederlands-Vlaams wetenschappelijk tijdschrift voor verpleegkundigen, nr 3 september 2022. De auteurs van het artikel zijn Willy Brink, Ingrid Staal, Margo Kobussen, Jacqueline de Vries en Eveliene Dera, zie bijlage.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)