Waakzaam, zorgelijk en ernstig

  • 22 september 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Tijdens de persconferentie van 1 september introduceerde minister Hugo de Jonge de fases: waakzaam, zorgelijk en ernstig. De minister gaat er vanuit dat er voorlopig geen extra landelijke maatregelen nodig zijn, maar dat er een periode aankomt waarin naast de algemene corona maatregelen voor heel Nederland (fase waakzaam) in de verschillende regio’s van Nederland verschillende extra maatregelen zullen gaan gelden om Corona besmetting in te perken. De burgemeesters (voorzitters van veiligheidsregio's) kunnen extra maatregelen treffen voor (een deel van) hun gemeente, school, winkel, sportvereniging, ect (fase zorgelijk of ernstig).

JGZ kan dus in de ene regio in de fase waakzaam zitten met algemene corona maatregelen en in een andere regio in de fase zorgelijk met extra corona maatregelen te maken hebben. Let dus op de lokale regelgeving, die kan per gebied verschillend zijn. Bijvoorbeeld in de gemeente Den Haag zijn 2 JGZ locaties 2 weken gesloten geweest vanwege besmettingen. Daar golden toen de volgende maatregelen: de huisbezoeken en andere face tot face contacten werden twee weken opgeschort en vervangen door telefonische en digitale contacten. Ook de medewerkers mochten twee weken niet op de locatie komen. Ze werkten allemaal vanuit huis.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)