Voortgang Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd

  • 20 december 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Thumbnail Foto Margreet En Betty

Betty Bakker en Margreet Verdel vertegenwoordigen V&VN jeugd in de Samenwerkende Beroepsverenigingen Jeugd (SBJ). De beroepsverenigingen werken met de werkgevers en de overheid aan een Hervormingsagenda. Dit is een stroperig traject. Arne Popma en Vera Naber vertegenwoordigen de beroepsverenigingen. VWS hoopt voor de kerst met een nieuwe versie uit te komen, maar VNG en VWS steggelen daar nog over. De verwachting is dat er januari/ februari een definitieve conceptversie ligt waar wij vanuit SBJ nog op kunnen reageren. Het is Margreet en Betty gelukt om preventie en het brede traject voor jeugdigen wel meer aandacht te geven.

Oproep: Wie wil in 2023 mee gaan doen met Margreet en Betty in dit traject? Dit gericht op de toekomst waar Margreet en Betty wellicht op termijn andere keuzes gaan maken.

Voor meer informatie zijn Betty en Margreet te benaderen. Aanmelden kan via jeugd.mgz@venvn.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)