Voor jou uitgestippeld door de Stippel-Brigade

  • 23 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Stippelbrigade

Suzanna van Dam is als jeugdverpleegkundige verbonden aan V&VN wetenschappelijke commissie jeugdverpleegkundigen en is lid van de stippelbrigade van het NCJ. De Stippelbrigade vertaalt wetenschappelijke kennis naar de praktijk, stippelt uit wat het voor de JGZ praktijk kan betekenen. Recent is uitgestippeld:

  • Beschermt de steun van klasgenoten en docenten adolescenten tegen gevolgen van Adverse Childhood Experiences? Steun van klasgenoten en docenten heeft een positief effect op emotionele problemen of gedragsproblemen. Jongeren die Adverse Childhood Experiences (ACEs) hebben meegemaakt hebben een groter risico op emotionele problemen of gedragsproblemen, maar steun beschermt deze jongeren niet meer dan andere jongeren.
  • Kunnen we zorgzamer vaccineren? In Canada ontwikkelde en onderzocht Anna Taddio een methode om angst te verminderen bij het vaccineren. In deze studie wordt gekeken of de methode effectief is en of het ook haalbaar is om ermee te werken in een normale setting. https://www.ncj.nl/onderzoek/stippel-brigade-van-kennis-naar-praktijk

Suzanna gaat het proefschrift van Bernice Doove uitstippelen over ongelijkheid in de zorg en het daadwerkelijk betrekken van burgers.

Heb je interesse om ook Brigade-lid te worden? Neem dan contact op met Merian Bouwmeester, onderzoeker en adviseur bij het NCJ.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)