Voor de Jeugd Dag 2022 – (op)Groeien doe je samen. Doe je mee?

  • 17 september 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Live vanuit de Westergas of thuis vanuit je eigen stoel. Ook dit jaar is de Voor de Jeugd Dag live vanuit de Westergas of volg je het event vanuit je eigen stoel. De ontwikkelingen rondom thema’s die de jeugd raken staan nooit stil. Zeker nu de wereld in korte tijd zo verandert. 

De Voor De Jeugd Dag blaast 10 kaarsjes uit. Een jubileum dat we graag samen met jou vieren, midden in het Europese Jaar van de Jeugd! Zetten we de thema’s van de afgelopen tien jaar op een rijtje, dan zien we een beweging in ons werkveld. Waar we ons de eerste jaren nog richtten op de aankomende transitie en de jeugdhulp die gemeenten moesten gaan bieden, is gaandeweg een steeds bredere kijk op de ontwikkeling van kinderen en gezinnen ontstaan. Meer en meer vragen wij ons af hoe wij als professionals thuis, op school en opvang en in de vrije tijd kunnen aansluiten bij het gezin. Ook wanneer er vragen of problemen zijn. En belangrijker: hoe we deze problemen mét de gezinnen kunnen voorkomen en dat wat goed gaat, versterken. Niet gek daarom dat kinderen en jongeren op de Voor De Jeugd Dag een steeds prominentere rol zijn gaan spelen.

De Voor de Jeugd Dag is een initiatief van het ministerie van VWS en de VNG en wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd in de Westergas in Amsterdam. De dag wordt georganiseerd door VNG Connect en het Nederlands Jeugdinstituut is verantwoordelijk voor de inhoudelijke programmering.

Maandag 7 november – livestream vanuit de Westergas Amsterdam.

Schrijf je snel in via de website Voor de Jeugd Dag 2022

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)