Vierde peiling Balansmeter

  • 22 september 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Na een bewogen 1,5 jaar in het teken van corona lijkt het ‘gewone’ leven steeds verder terug te keren. Wat vraagt deze nieuwe situatie van ouders? Met de overgang naar een nieuwe periode wordt vaak duidelijk wat de gevolgen blijken te zijn van de voorgaande periode. Alle reden voor de JGZ om de vinger aan de pols te houden. Daarom vraagt het NCJ ouders opnieuw 2 minuten van hun tijd om de Balansmeter in te vullen. Het invullen van de Balansmeter is volledig anoniem, bestaat uit 8 vragen en kost ongeveer 2 minuten tijd. De Balansmeter kan van 21 september tot en met 12 oktober worden ingevuld. Ga direct naar de balansmeter

Het NCJ heeft inmiddels meerdere keren de ‘peiling Balansmeter’ gehouden om te horen hoe het gaat met de balans van ouders. De resultaten lieten zien dat veel ouders uit balans waren, veel meer dan vóór de coronacrisis. Om inzicht te krijgen in hoe ouders hun situatie nu ervaren, organiseert het NCJ opnieuw een peiling met de Balansmeter en vraagt aan de JGZ om te laten invullen door ouders.

Een positieve beleving van het ouderschap is van groot belang voor het veilig en gezond opgroeien van kinderen. In balans zijn helpt daarbij. Hoe ervaar jij momenteel het ouderschap? En hoe ervaar je alles wat opvoeden van je vraagt en wat je aan kunt? Lukt het je om kleine of grote gebeurtenissen op te vangen? Krijg je daarbij hulp of steun van partner, familie, vrienden, buren? Laat de jeugdgezondheidszorg weten hoe het met jouw balans is door de Balansmeter in te vullen.

We kunnen ons voorstellen dat ouders na het invullen van de Balansmeter graag in gesprek gaan met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige. Ouders kunnen daarover contact met je opnemen.

Vervolg:

De resultaten die worden verzameld met deze peiling worden in november gedeeld via de website van het NCJ en met JGZ-organisaties. Door ouders de Balansmeter te laten invullen help je mee inzicht te krijgen in de staat van het ouderschap vanuit het perspectief van ouders; hoe groot is de druk (nog steeds?) op ouders ten gevolge van de coronacrisis? Deze inzichten worden gebruikt om tot een goede beleidsadvisering te komen op landelijk en regionaal niveau en voor professionals werkzaam in de jeugdgezondheidszorg als kennis en bewustzijn, van de impact van de coronacrisis op het ouderschap, bij hun dagelijkse contacten met ouders. Deel de link dus gerust met andere ouders.

Ouders over de Balansmeter:

“Goeie vragen want mijn vrouw vindt het allemaal best makkelijk en ik vind het af en toe best zwaar”

“Nou we zijn het niet altijd eens hoor. Das wel een uitdaging”

“Het is niet een heel groot discussiepunt ofzo, het is een zoektocht zeg maar’’

“Het is soms wel heel erg balanceren”

“Tja wat maakt het makkelijker? Daar hebben we nog een hele avond over doorgeboomd op de bank”

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)