Verpleegkundig Specialist stapt in het gat jeugdartsen tekort

  • 20 december 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Thumbnail Foto Ingrid Brokx

Momenteel werken er 19 JGZ organisaties met Verpleegkundig Specialisten. GGD Brabant Zuid Oost is de absolute koploper met 13 Verpleegkundig Specialisten, inclusief een aantal verpleegkundigen in opleiding tot specialist of te wel VIOS. JGZ-organisaties zetten hun Verpleegkundig Specialisten vooral in voor de medische consulten en daarnaast ook voor kwetsbare groepen, voor complexe situaties waar nog geen protocol voor is en staftaken.

Verpleegkundig Specialisten werken opvallend vaak voor nieuwkomers als Oekraïense kinderen, armoede, perinatale zorg of zorg op maat.

In de 0-4-jarigen zorg werken vooral AGZ opgeleide Verpleegkundig Specialisten en in de 4-18-jarigen zorg meer GGZ opgeleide Verpleegkundig Specialisten.

Ingrid Brokx verzamelde de namen van de Verpleegkundig Specialisten per JGZ-organisatie en ook hoe ze ingezet worden n.a.v. een presentatie over de VS bij het NCJ. Wil je weten wie waar en hoe werkt, kijk dan op het bijgevoegde schema. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)