Veiligheid in gezinnen is mensenwerk

  • 24 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

De Jeugdzorgspecial van Augeo Magazine van 27 september 2021 gaat over het werken aan veiligheid in gezinnen. Je leest hoe het jeugdprofessionals lukt om samen met de gezinnen een thuis te creëren waar het veilig is en veilig blijft en waar het met alle gezinsleden weer goed gaat. De special staat boordevol met verhalen van experts, professionals, ouders en kinderen. De verhalen laten zien dat het beschermen van kinderen vooral mensenwerk is. De relatie tussen hulpverlener, ouder en jeugdige is de cruciale factor. Als we het hebben over wat écht werkt, dan is het dat. Er is het verhaal van vader Raymond, over hoe het hem en de moeder van zijn kinderen lukt om samen met de gezinsvoogd en de gezinshuisouders een stabiele opvoedsituatie te creëren, ondanks alle moeilijkheden. Kortom, een schat aan inspirerende voorbeelden waarbij het – mede dankzij jeugdprofessionals  – weer beter gaat in de gezinnen en de kinderen veilig kunnen opgroeien.

Bekijk de jeugdzorgspecial via de link: Werken aan veiligheid in gezinnen - Augeo Magazine Special - Werken aan veiligheid in gezinnen - Augeo Magazine Special

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)