Veilig met kind op de fiets

  • 26 juni 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Vooral in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar komen voetjes van kinderen tijdens het fietsen vaak vast te zitten tussen de spaken. Meestal wanneer zij achterop de fiets zitten. In 2018 kwamen in Nederland gemiddeld 9 kinderen per dag (van 3 t/m 6 jaar) op de Spoedeisende Hulp binnen door een spaak-beknelling. Bijna 1 op de 3 van deze kinderen breekt hierbij een bot. Om hier aandacht voor te vragen, heeft VeiligheidNL een nieuwe campagne ontwikkeld: RAAK GEEN SPAAK!

Het advies is: Neem een kind zo lang mogelijk mee in een fietszitje met voldoende (geïntegreerde) spaakafscherming, met de voetjes vast! Past het kind niet meer in een fietszitje of is er een fiets zonder fietszitje beschikbaar? Gebruik dan altijd voetensteuntjes, een rugsteuntje en goede spaakafscherming! Lukt dat niet, neem het kind dan op een andere manier mee. Lees hier het volledige artikel. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)