Update Wetsvoorstel ‘Prenataal huisbezoek door de JGZ’

  • 25 februari 2021
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Met het wetvoorstel worden gemeenten verplicht een prenataal huisbezoek aan zwangeren en/of gezinnen in een kwetsbare situatie aan te bieden. De gemeente moet deze taak opdragen aan c.q. inkopen bij dezelfde organisatie die voor de gemeente de jeugdgezondheidszorg uitvoert. Het wetsvoorstel voorziet niet in het aantal huisbezoeken maar voorziet in tijdige hulp en ondersteuning. Het is aan de gemeente om voor een voldoende aanbod te zorgen ter opvolging van het prenatale huisbezoek.

Momenteel is de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel nog niet gepland. Dat betekent dat de eerder gecommuniceerde inwerkingtredingsdatum van 1 juli 2021 niet realistisch is. Daarom wordt nu uit gegaan van een inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2022. Klik hier voor meer informatie.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)