Terugkijken: Voor de Jeugd dag 2022

  • 20 november 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Voor De Jeugd Dag 2022

Ierland had als eerste land in Europa van 2015 tot 2020 een nationale strategie voor de participatie van kinderen en jongeren in besluitvorming. Om aan deze strategie uitvoering te geven en ondersteuning bij de implementatie is in het ministerie een unit opgezet om dit proces te ondersteunen en te begeleiden: Hub na nÓg.

Op de Voor de Jeugd Dag (7 november) vertelde Linda O’Sullivan uitgebreid over het werk van deze unit en wat er allemaal in gang is gezet rondom jongerenparticipatie in Ierland. Ze gaf Nederland negen overkoepelende principes mee voor de inzet van jongerenparticipatie:
➡️ Vrijwillig
➡️ Respectvol
➡️ Relevant
➡️ Kindvriendelijk
➡️ Inclusief (niet discriminerend)
➡️ Ondersteund door training
➡️ Veilig en gevoelig voor risico
➡️ Verantwoordelijkheid goed belegd
➡️ Transparant en informatief

Je kan deze en andere sessie terugkijken op www.voordejeugddag.nl.

Voor de Jeugd Dag is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De dag werd georganiseerd door VNG Connect.

Het Nederlands Jeugdinstituut is verantwoordelijk voor de inhoud.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)