Taskforce Alcoholvrije Start heeft jou nodig!

  • 26 september 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Alcoholvrije Start

‘’Rookvrij opgroeien, dat hebben we wel in het vizier. Maar het gesprek aangaan over alcoholgebruik voor, tijdens en na de zwangerschap, dat veel minder.’’

Om professionals te ondersteunen in het gesprek over alcoholgebruik rondom de zwangerschap wil de Taskforce Alcoholvrije Start bij jeugdverpleegkundigen ophalen wat daarvoor nodig is. De Taskforce streeft naar een alcoholvrije start voor ieder kind en probeert alcoholgebruik rondom de zwangerschap en borstvoedingsperiode te voorkomen. Want bij het krijgen en het opvoeden van kinderen hoort namelijk geen alcoholgebruik.  De Taskforce wil via de vragenlijst weten wat jullie mening is en suggesties krijgen wat er gedaan kan worden. Denk jij mee? Vul dan hier de vragenlijst in.

Emily Miesen vertegenwoordigt V&VN Jeugdverpleegkundigen M&G in de Taskforce Alcoholvrije Start. Heb je na het invullen van de vragenlijst nog aanvullingen die je haar wil laten weten, mail dan met jeugd.mgz@venvn.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)