STOP NU MET BEZUINIGINGEN OP DE JEUGDZORG!

  • 27 januari 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Ondanks verzet van de gehele oppositie in de Tweede Kamer, gaat de nieuwe regering toch bezuinigen op de jeugdzorg. Het kabinet overweegt hierbij zelfs een eigen bijdrage en het inkorten van de behandelduur. Wij vinden dit onaanvaardbaar. Wanneer het kabinet de plannen doorvoert, komt de toegankelijkheid en de kwaliteit van de jeugdzorg ernstig onder druk te staan. We vrezen langere wachttijden, meer crisissituaties en noodgedwongen zorgmijding. Dit zal ernstige gevolgen hebben voor kinderen en jongeren in kwetsbare situaties.

We hebben in Nederland een grote opgave om de jeugdzorg te vernieuwen. De transitie van de jeugdwet is een monsterklus, waarin we juist moeten investeren. Doen we dit niet, dan zal de zwaardere en complexe zorg alleen maar toenemen. En worden onze kinderen en jongeren het kind van de rekening.

Als Vakgroep Jeugd V&VN, afd. M&G steunen wij de petitie van MIND ‘Stop nu met bezuinigen op de jeugdzorg’. De petitie wordt ook door vele andere organisaties ondersteund. De komende weken staat de petitie voor iedereen open om hem te ondertekenen. Wij verzoeken je om de petitie ook te tekenen en verder in je netwerk te verspreiden.

De ondertekende petitie zullen we eind februari met elkaar, en door jongeren laten aanbieden aan de minister van VWS en staatssecretaris Van Ooijen van Jeugd en Preventie.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)