Steeds meer fastfoodlocaties vlakbij school

  • 10 augustus 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Fastfood

Het aantal fastfoodlocaties binnen vijf minuten lopen van scholen is het afgelopen decennium met 40 procent gestegen. Dat blijkt uit data-onderzoek van het onderzoeksplatform Pointer van KRO-NCRV. Rond middelbare scholen met veel achterstandsleerlingen groeide het fastfoodaanbod in 10 jaar tijd het snelst met 48 procent.

Staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS vindt stijging van fastfood rondom scholen ‘shocking’ en niet gek dat kinderen daar dan voor kiezen. Ook is het volgens hem ‘extra schrijnend’ dat het aanbod bij achterstandsscholen het meest is toegenomen. Van Ooijen kijkt naar wettelijke maatregelen om de omgeving gezonder te maken, bijvoorbeeld door gemeenten instrumenten in handen te geven: “Er is niets mis met af en toe fastfood eten, maar voor onze gezondheid moeten we iets doen tegen de huidige overload.” Na de zomer komt de staatssecretaris met plannen.

GLOS | Steeds meer fastfoodlocaties vlakbij school (gezondeleefstijlopschool.nl)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)