Seks weinig taboe onder jongeren

  • 29 mei 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Kennisinstituut

De generatie, Gen-Z, geboren na 2000, heeft losse sekscontacten en kijkt heel anders tegen hun seksleven aan dan generaties ervoor. In series voor tieners, zoals Euphoria en Sex Education, wordt volop geëxperimenteerd met seks. Jongeren hebben vaker seks met iemand met wie ze geen relatie hebben of op wie ze niet verliefd zijn. En homoseksualiteit wordt beter geaccepteerd.
Dat blijkt uit onderzoek ‘Seks onder je 25e’ van Rutgers en Soa Aids Nederland. Minder goed nieuws is dat het gebruik van de pil en het condoom afneemt en dat veel jongeren nog nooit van gonorroe hebben gehoord. En dus ook niet weten dat die vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen en infecties bij mannen kan veroorzaken.


Lees verder: "Gen Z krijgt seksuele voorlichting via TikTok"

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)