Rijksvaccinatie Programma 4/18 is méér dan het geven van prikken

  • 26 mei 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Het rijksvaccinatieprogramma (RVP) bestaat niet alleen uit het geven van prikken, maar is ook een actief gesprek over het doel van de vaccinaties, goede geïntegreerde uitvoering van het RVP binnen de reguliere JGZ, uitleg op meerdere momenten en meerdere plaatsen, laagdrempelig aanbieden, zodat jongeren zowel nabij school als nabij hun huis terecht kunnen voor de vaccinaties en - net als in de ons omringende landen -  een grotere rol voor de scholen.

Met het document “Met de JGZ naar een robuust RVP voor 4-18 jarigen” willen V&VN jeugd en AJN richting geven aan de organisatie van het Rijksvaccinatieprogramma met perspectief op toekomstig beleid en lokale beleidsvrijheid binnen de landelijke kaders van het Rijksvaccinatieprogramma. Vanuit V&VN jeugd hebben Carin Bos, José Plette, Corinne Kirpestein meegewerkt aan deze robuuste vernieuwing van het RVP, samen met vertegenwoordigers van AJN, NCJ en RIVM. Het gehele document is hier te lezen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)