Richtlijn psychosociale ondersteuning zorgprofessionals

  • 22 mei 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Zorgprofessionals leverden uitzonderlijke prestaties in de corona tijd. De onzekere stressvolle situaties waarin zij hun werk moesten doen en de toenemende druk op de zorg, maakten dat er vanuit veel zorgorganisaties vraag kwam naar psychische ondersteuning voor professionals. Hoe juiste en tijdige ondersteuning er precies uitziet en welke behoeften zorgprofessionals op de werkvloer hebben, was nog nergens beschreven.

Daarom ontwikkelde ARQ een landelijke standaard om stress gerelateerde gezondheidsklachten bij zorgprofessionals zoveel mogelijk te voorkomen en hun werkplezier te bevorderen. Dit kan verzuim en verloop van zorgmedewerkers ondervangen en daarmee de druk op de zorg verminderen. Naar de richtlijn

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)