Registratie in Basisregister Personen mogelijk voor doodgeboren baby’s

  • 25 maart 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Babies

Inmiddels is het wettelijk al vijf jaar mogelijk om doodgeboren baby's te kunnen registreren in het Basisregistratie Personen. Toch is dit nog lang niet overal bekend en valt er aan de manier waarop je dat als ouder online moet doen, nog heel wat te verbeteren.
Hoe belangrijk de registratie is weet ook Natasja Geyteman, de initiatiefneemster van de wetswijziging. Zij verloor haar dochter Jolie, die levenloos geboren werd. Voor jeugdverpleegkundigen is het belangrijk om ouders over deze mogelijkheid te informeren. Hart van Nederland besteedde hier een item aan, te bekijken via onderstaande link.

Naar het programma van Hart van Nederland: "Registratie geeft erkenning aan bestaan doodgeboren baby's, maar nog veel te winnen in steun en erkenning": >>>

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)