Promotiebeurs toegekend voor onderzoek naar e consulten

  • 21 februari 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
NWO

Het NWO (Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) heeft een promotiebeurs toegekend aan Arina Brunekreeft (docent-onderzoeker HBO verpleegkunde bij Christelijke Hogeschool Ede). Zij gaat de komende vijf jaar onderzoek doen naar e-consulten in de jeugdgezondheidszorg. (op de foto de samenstelling van het promotieteam).
E-consulten kunnen helpende zorg beschikbaar te houden voor iedereen. Verpleegkundigen hebben vragen over e-consulten. Werkt het wel? Wat vinden de cliënten ervan? Welke cliënten en verpleegkundigen gebruiken e-consulten? Wat doen e-consulten met de relatie tussen verpleegkundige en cliënten? In dit onderzoek worden e-consulten getest. Met vragenlijsten worden drie dingen onderzocht:

  1. of  e-consulten werken;
  2. wat verpleegkundigen en cliënten ervan vinden;
  3. wie e- consulten gebruiken.

In interviews met verpleegkundigen stellen we vragen over wat e-consulten doen met de relatie tussen verpleegkundigen en cliënten. Met als doel organisaties en onderzoekers helpen bij het beslissen en ontwikkelen van e-consulten in de zorg.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)