Praatplaat ondersteunt gesprek over mondzorg met laaggeletterden

  • 1 juli 2024
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Praatplaat

Geef je voorlichting over mondzorg aan laaggeletterden, mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden of migranten? Dan kun je gebruik maken van deze praatplaat. Er staan eenvoudige illustraties op over het verzorgen en behandelen van de tanden en kiezen. Bij de plaatjes staan korte onderschriften om de informatie beter te onthouden. De 2,5 miljoen laaggeletterde mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden hebben vaker een slechtere mondgezondheid, vaker een kunstgebit en bezoeken minder vaak een tandarts.

De praatplaat is een initiatief van tandartsenvereniging KNMT, als onderdeel van haar inspanningen om met laagdrempelige voorlichtingsmaterialen verschillen op het vlak van mondgezondheid te verkleinen.

De praatplaat is te vinden op www.knmt.nl/praatplaat >>>

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)