Podcast Rond Autisme

  • 23 oktober 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Podcast Autisme

Jacintha Batenburg lanceerde op 20 juli de podcast 'Rond Autisme'. Ze heeft zelf een zoon met autisme en een verstandelijke beperking. Het doel van de podcast is om ouders van kinderen met autisme te ondersteunen. Met 33 jaar ervaring geeft Jacintha mensen zoals haar zoon een stem en biedt ouders een platform.

De eerste serie heeft 9 afleveringen waarin openhartige gesprekken plaatsvinden. Hieruit ontstaat een beeld van het leven met een kind met autisme vanuit het perspectief van de moeder, vader en zussen.

In september kwam de tweede serie online met experts, gedragsdeskundigen en ervaringsdeskundigen. Luister onder andere naar: kinder- en jeugdpsychiater Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag, jeugdarts Drs. Mieke van Andel en orthopedagoog, GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut Drs. Hetty Joustra.

Andere ouders kunnen ook vragen stellen of zelf spreken in de podcast. De podcast is te vinden op YouTube en Spotify onder de titel 'RondAutisme'.

Nieuwe podcast over autisme – Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (kenniscentrum-kjp.nl)

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)