Pharos voorlichtingsvlogs zwemveiligheid nieuwkomers

  • 10 augustus 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

Veel jongeren zoeken deze zomer het zwembad of natuurwater op om af te koelen. Maar niet iedereen kan even goed zwemmen. En de gevaren van zwemmen in natuurwater zijn weer anders dan die van het zwembad. Veel jonge nieuwkomers en hun ouders weten dat niet. Zij verdrinken vaker dan Nederlandse jongeren. Pharos maakte vlogs waarin Yasir, Muayad en Robiel voorlichting geven aan leeftijdsgenoten over de verschillende risico’s van zwemmen en water. De filmpjes zijn beschikbaar met ondertiteling in het Arabisch, Engels, Farsi, Frans en Tigrinya. Ook is er een versie met een voice-over in Tigrinya.

Bekijk de vlogs hier.

Ook veiligheid.nl heeft een campagne waarin ze erop wijzen op de risico’s op verdrinking voor kinderen onder de vijf jaar. Verdrinking gaat geluidloos en snel en opvallend vaak op dat moment dat ouders even niet in de buurt van hun kind zijn. Kleine kinderen gaan niet spartelen en schreeuwen als ze kopje onder gaan, ze zakken geluidloos onder water en verdrinken zelfs in een heel klein laagje (van 10 cm). De ongelukken gebeuren in een opblaasbaar zwembadje of in een vijver en soms in bad, maar ook (bijna) verdrinken in een meer of sloot komt het helaas regelmatig voor.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)