Peiling: maken Nederlandse gezinnen zich zorgen over geld?

  • 24 februari 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Afbeelding2

Het NCJ maakt zich zorgen over de gevolgen van de inflatiestijging van 6,4% voor de (financiële) gezondheid van kinderen en gezinnen in Nederland. Het is het hoogste inflatiecijfer sinds 40 jaar. Als gevolg hiervan zakken de komende maanden mogelijk vele (aanstaande) gezinnen financieel door het ijs. Om erachter te komen in welke mate gezinnen in Nederland geldzorgen hebben en welke signalen professionals al oppikken, zet het NCJ twee vragenlijsten uit. Wil jij helpen om dit onderzoek en deze vragenlijsten onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk ouders en professionals? En vul je zelf de vragenlijst als JGZ professional in?

1. Vragenlijst voor (aanstaande) ouders

Om zicht te krijgen op hoe het gaat met ouders, wordt de vragenlijst van de Balansmeter gebruikt. Deze vragenlijst voor ouders bevat 8 vragen waarmee zicht wordt verkregen op de draagkracht en draaglast van (aanstaande) ouders op dit moment. Deze is aangevuld met de vraag: heb je wel eens zorgen over geld? En via de toegevoegde postcode vraag worden met deze peiling ook inzichten per regio verkregen.

2. Vragenlijst voor professionals

Welke signalen pikken professionals die werken met kinderen, ouders en/of opvoeders op over geldzorgen? Deze vragenlijst voor professionals bevat 9 vragen over het signaleren van geldzorgen en de wensen en mogelijkheden om iets met deze signalen te doen.

Beide vragenlijsten kunnen t/m zondag 13 maart worden ingevuld. Hier vind je voorbeelden van berichten die je kunt gebruiken voor het delen van de vragenlijsten met de door jouw gewenste doelgroep en ook een voorgestelde afbeelding.  

De resultaten zullen uitgebreid gepresenteerd worden via www.ncj.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)