Passend onderwijs in de praktijk

  • 24 september 2020
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen

De contourennota voor passend onderwijs gaat momenteel rond. Jeugdverpleegkundige Cynthia de Koning zet daar een mooi voorbeeld van passend onderwijs in de praktijk naast. Cynthia heeft vijf jaar gewerkt als jeugdverpleegkundige op een VO school, waarbij ze met drie andere kernpartners, namelijk Begeleider Passend Onderwijs, Leerplicht en Buurtteammedewerker, deelnam aan het samenwerkingsverband ‘Sterk VO’. Deze zogeheten kernpartneraanpak wordt in zowel de stad Utrecht als de Stichtse Vecht uitgevoerd. Het NJI heeft dit kernpartnerteam geïnterviewd en over deze vernieuwende aanpak een brochure geschreven, zie bijlage.

Op dit moment is Cynthia werkzaam in het basisonderwijs en ook hier is ze met haar collega's bezig om de kernpartneraanpak op alle basisscholen neer te zetten. Deze overleggen heten kernpartneroverleg (KPO) en vinden 2-3 keer per jaar op de school zelf plaats. Onderling hebben de kernpartners contact met elkaar op casuïstiek niveau. Mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking bij angstige ouders die hun kinderen niet naar school sturen i.v.m. corona. Leerplicht en de JGZ ondersteunen school hierbij d.m.v. telefonische gesprekken met ouders en afstemmen van zorg behoefte. Zo kan JGZ samenwerken met school, ouders/jongeren en andere partijen. Lees verder: School en wijk in praktijk met de bijdrage van Cynthia.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)